Založ si blog

Športové šaty sú ideálnym letným kúskom: Prečo sa oplatí mať ich v šatníku?

Leto si bez dlhých prechádzok a spoznávania nových miest nevieme ani predstaviť. Či už sa chystáte objavovať nové mestá v cudzine alebo si rady vychutnáte romantické prechádzky po Slovensku, základom je mať pohodlné oblečenie, ktoré na sebe nebudete cítiť ani po desiatkach prejdených kilometrov. Našim tipom na praktický, a zároveň veľmi žensky outfit sú športové šaty.

Čo si obuť k športovým šatám?

Dámske športové šaty môžete skombinovať s teniskami, šľapkami či espadrilkami, ale hodia sa aj k mokasínam, sandálikom či lodičkám na opätku. Závisí od príležitosti kam ich chcete vziať, fantázii sa však medze nekladú.

V kombinácii s elegantnejšími topánkami sú vhodné na posadenie pri drinku s kamoškami alebo večeru s partnerom. Spolu s botaskami v nich môžete obehať letné výpredaje alebo spoznávať dovolenkové destinácie či obľúbené svetové metropoly. 

Pohodlie nadovšetko

Určite to poznáte, pri balení na dovolenku či výlet nezabudnete ani na oblečenie, ktoré využijete napríklad počas celodenných výletov. Pravdepodobne siahnete automaticky po šortkách a tričku. My vám však odporúčame skúsiť športové šaty.

Oblečiete ich raz a už sa ich nebudete chcieť vzdať. Sú pohodlné, ideálne na leto, dovolenky a spoznávacie výlety. Šortky vás môžu tlačiť po prípade sa v nich môžete potiť na miestach, na ktorých by ste nechceli.

Šaty vám naopak zabezpečia dostatok komfortu a vietor vám dopraje príjemný vánok počas slnečných dní. Elastický materiál ponúka tiež maximálne pohodlie.

Aké farby sú trendy tento rok?

Počas leta sa nosí naozaj čokoľvek. Široká paleta trendy farieb zahŕňa pastelové a nude farby, ale v kurze je aj sýta farebná škála inšpirovaná kvetmi, a takisto aj „barbie či žuvačková“ ružová, ktorá sa často objavovala aj na modeloch od svetových návrhárov počas predstavenia kolekcie na jar/leto 2021.

Keďže sa počas letných dní snažíme vyhýbať tmavým farbám, veľmi obľúbená je aj biela farba, pretože nepriťahuje slnečné lúče tak intenzívne ako napríklad čierna. V tomto prípade platí, že malými bielymi šatami nič nepokazíte. 

Šaty zakryjú nedostatky

Športové šaty sú skvelým pomocníkom aj pri zakrývaní nedostatkov. Upútajte okolie a ukážte svoje nohy! Voľnejšie šaty, ktoré neobopínajú postavu, vám nenápadne zakryjú väčšie bruško, boky či zadok, a naopak nechajú vyniknúť krásne opálené nohy.

My v modneveci.sk si myslíme, že šaty by mali častejšie nosiť aj moletnejšie ženy, pôsobí to jemnejšie a prirodzenejšie ako „natrieskané“ šortky. Určite odporučte tento malý trik aj priateľkám s plnšími tvarmi. 

Športové šaty aj do chladnejšieho počasia

Ak si zamilujete športové šaty, stanú sa obľúbenou súčasťou vášho šatníka. V ponuke máme aj mikinové športové šaty, ktoré sú v podstate dlhšie mikiny a šaty v jednom. Sú výborne na víkendové leňošenie.

Hodia sa aj na grilovačky, kedy sedíte s priateľmi dlho do noci pod holým nebom a vám sa už žiada obliecť na seba niečo teplejšie. Niektoré z nich majú aj kapucne, takže v prípade letného dažďa padnú vhod. 

Nezabúdajte na doplnky 

Každý outfit sa dá pekne vyšperkovať za pomoci doplnkov. K športovým šatám a botaskám je vhodné vziať si šiltovku, ktorá vás ochráni pred obedným slnkom, a samozrejme batoh, kam si schováte všetky drobnosti i fľašu s vodou.

Slnečné okuliare sú must-have letným doplnkom, sú trendy, a zároveň vám poskytnú potrebnú ochranu pred slnkom. Známe svetové hviezdy, ako napríklad Rihanna, milujú športové kúsky oblečenia.

Speváčka rada dopĺňa športové šaty výraznými zlatými šperkami alebo striebornými reťazami, čim si zabezpečí neprehliadnuteľný a jedinečný outfit. Množstvo inšpirácii nájdete aj medzi fashion influencerkami či na Pintereste.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2164x
Priemerná čítanosť článkov: 2164x

Autor blogu

Kategórie

Archív